Klikprothese


Een prothese die doormiddel van implantaten wordt bevestigd in de mond, noemen we een klikgebit. Er wordt vaak voor een klikgebit gekozen als het bot van de kaken zover is geslonken dat een gewone prothese geen houvast meer heeft. Een klikprothese wordt dan ook alleen vergoed als de kaak in zoverre is geslonken dat de gewone prothese geen oplossing meer biedt.

Een klikgebit kan zowel voor de onder- als bovenkaak worden gemaakt. Op de implantaten worden drukknoppen of staafjes (ook wel steggen genoemd) geplaatst. De tandarts of implantoloog beoordeelt op basis van de conditie van de kaak hoeveel implantaten er geplaatst moeten worden en of er gekozen wordt voor drukknoppen of staafjes. De prothese kunt u eenvoudig op de staafjes of drukknoppen klikken. Omdat de prothese vast wordt geklikt, zal het niet los gaan zitten. Dit zorgt ervoor dat u weer kunt praten en eten zoals u dat vroeger met uw eigen tanden deed.

Meer weten over een klikprothese? Maak dan nu een afspraak. In onze praktijk leggen we u nog veel meer uit en zullen we alle voordelen laten zien.