Werkwijze


Bent u op zoek naar een oplossing voor uw gebitsprobleem? De Saense Tandmeesters kunnen daarbij helpen. We kijken naar uw situatie en persoonlijke wensen en zullen voor een passende gebitsconstructie zorgen. U kunt zonder verwijzing direct een afspraak bij ons maken. Uw allereerste gebitsprothese (immediaat/noodgebit) U krijgt voor het eerst een gebitsprothese. Dat is best spannend, want dat is een hele verandering in de mond. Wij proberen het proces zo optimaal mogelijk voor u te maken. Na het trekken van de tanden, zorgen wij ervoor dat uw nieuwe gebitsprothese meteen over de wonden geplaatst kan worden zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen. Voordat u de tanden laat trekken maakt u eerst afspraak met onze tandprotheticus. Wij werken altijd volgens onderstaande stappen

  • U komt bij ons langs voor een eerste afspraak, wij zullen beginnen met een intake gesprek. Deze afspraak wordt altijd ruim gepland zodat er ook eventueel tijd over blijft om een eerste afdruk te nemen.
  • De tandtechnicus maakt een ‘individuele lepel’ op basis van de afdruk die eerder is gemaakt, waarmee preciezere afdrukken worden gemaakt.
  • Vervolgens wordt er een beetbepaling uitgevoerd. Tevens wordt er tijdens deze afspraak samen met de tandprotheticus de gewenste vorm, stand en kleur van de tanden in uw nieuwe gebitsprothese overlegd. Wij kijken naar de vorm van uw gezicht en lippen, zodat de gebitsprothese perfect bij uw gezicht past. U kunt ook een foto van uw eigen gebit meenemen om als voorbeeld te gebruiken voor uw nieuwe gebitsprothese.
  • De bovenstaande stappen resulteren in een pasmodel. U mag deze gaan passen bij een volgende afspraak. Bent u niet tevreden over het eerste wasmodel, dan maken wij eventueel een nieuw pasmodel en passend het net zolang tot u tevreden bent.
  • Indien het pasmodel goed is, dan vervangt de tandtechnieker de hars door kunststof en wordt het ruwe model geslepen en gepolijst tot uw uiteindelijke nieuwe gebitsprothese. Zodra die gereed is maken we een afspraak met u om uw nieuwe gebitsprothese te plaatsen.

Bij de zorg van een nieuwe gebitsprothese hoort ook goede nazorg. Daarom nodigen wij u regelmatig op controle uit om te kijken of alles nog naar wens is. Bij een nieuwe gebitsprothese (imediaat/noodgebit) gaat de kaak vaak wat slinken. Dit kan ervoor zorgen dat de gebitsprothese minder passend wordt en dus aangepast moet worden. Over het algemeen slinkt de kaak het meest binnen een jaar na plaatsing van de prothese, dus binnen een jaar na plaatsing zullen we u uitnodigen om terug te komen voor controle en uw gebitsprothese aanpassen waar nodig. Wij werken volgens de algemene voorwaarden van het ONT.