Verzorging & Controle


Verzorging

Een gebitsprothese kan precies op maat gemaakt zijn en uitstekend zitten in de mond. Het oogt prachtig en daarom is het ontzettend belangrijk om uw kunstgebit ook prachtig te houden door hem goed te onderhouden. Dit kan er voor zorgen dat uw prothese veel langer meegaat. Zie hieronder de stappen voor een goede verzorging van de prothese.

  • Maak uw gebitsprothese goed schoon

Er komen net zoals bij een natuurlijk gebit voedselresten en bacteriën op uw gebit. Daarom is het belangrijk om na elke maaltijd uw gebit grondig te reinigen met prothese-reinigingsmiddel en een borstel.

  • Reinig uw kaken

Naast het reinigen van de gebitsprothese is het ook van belang dat u uw tandvlees van uw boven- en onderkaak reinigt. Dit zal de doorbloeding bevorderen. Reinig uw boven- en onderkaak met een zacht tandenborstel.

  • Doe de gebitsprothese ’s nachts uit

Waarom? Het inhouden van de gebitsprothese kan er voor zorgen dat er minder doorbloeding is van het slijmvlies. Gevolg hiervan is dat de onderkaak sneller slinkt. Daardoor kan het zo zijn dat uw gebit losser gaat zitten en gaat irriteren.


Controle

Vervang uw gebitsprothese op tijd! De gemiddelde levensduur van een gebitsprothese die nog verantwoord is om te dragen is vijf tot acht jaar. Uiteraard is dit per persoon verschillend. Het kan zijn dat uw kunstgebit veel langer mee gaat of juist veel korter omdat het kunstgebit los gaat zitten of gaat irriteren. Is dit laatste het geval? Maak dan direct een afspraak met één van onze Saense Tandmeesters.

Vaak kan de pasvorm met een nieuwe basis hersteld worden of er wordt toch gekozen voor het maken van een nieuwe gebitsprothese. Laat uw gebitsprothese in elk geval minimaal een keer per jaar controleren.